Informacje prawne i polityka cookies

  1. Serwis mozaiki.sklep.pl nie wymaga podawania danych osobowych do przeglądania treści serwisu.

  2. Podanie danych osobowych jest konieczne w przypadku dokonania zamówienia.

  3. Zamówienie może być dokonane poprzez zarejestrowanie swoich danych w serwisie i założenia konta lub bez rejestracji konta poprzez podanie danych adresowych do wysyłki.

  4. Dane osobowe przekazywane przez Użytkowników Serwisu w związku z rejestracją i korzystaniem z Serwisu są przetwarzane przez Firmę MMW Craft Mirosław Myjkowski ul. Rezedowa 13, 43-300 Bielsko-Biała w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2015 r. poz. 2135 ze zm.). Podstawą przetwarzania danych osobowych jest zgoda samych Użytkowników, wyrażona podczas rejestracji konta lub podczas składania zamówienia bez rejestracji.

  5. Przekazane przez Użytkowników dane osobowe, w szczególności imię i nazwisko, numer telefonu, adres, adres poczty elektronicznej, adres Klienta, dane do faktury przetwarzane są w celu:
    1) realizacji zamówień, w tym umowy sprzedaży lub realizacji umowy sprzedaży połączonej z świadczeniem usługi wysyłki towaru w przypadku jeśli Klient nie wybierze opcji odbiór osobisty.
    2) odpowiedzi na korespondencję;
    3) rozpatrywania reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
    4) wystawiania dokumentów księgowych.

  6. Zgodnie z obowiązującym prawem Twoje dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie ( firmy zajmujące się wysyłką, biuro księgowe) lub organom państwowym o ile wystąpią z takim żądaniem.
  7. Użytkownik ma prawo dostępu do treści danych osobowych, do ich poprawiania, aktualizacji oraz prawo do żądania usunięcia swoich danych osobowych.

  8. Adres, pod którym można się skontaktować z Administratorem: biuro@topmozaiki.pl lub adres do korespondencji MMW Craft ul. Rezedowa 13, 43-300 Bielsko-Biała

Stosowanie ciasteczek (cookies)

Firma MMW Craft przywiązuje szczególną uwagę do zagadnienia poszanowania prywatności danych osobowych użytkowników serwisu.  Wchodząc do serwisu każdy użytkownik jest informowany, że serwis wykorzystuje pliki cookies. 
Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  1. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;
  2. tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Zebrane logi serwera (adres IP, domena) przechowywane są przez czas nieokreślony i wykorzystywane do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu serwisem. Podsumowania te mają charakter zbiorczy i nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę serwisu.

Dowiedz się więcej

W jaki sposób  można zmienić ustawienia „cookies”?

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki w taki sposób, by nie pozwalała niektórym bądź wszystkim witrynom na przechowywanie plików cookies bądź by za każdym razem powiadamiała gdy witryna chce przechować na urządzeniu użytkownika taki plik. Pliki cookies można w każdym momencie usunąć. Ze względu na różnorodność dostępnych na rynku przeglądarek pozwalających na zapoznawanie się witryną, zarządzanie plikami „cookies” może się w nich różnić. Poniżej znajdują się linki do instrukcji zarządzania „cookies” dla najpopularniejszych na rynku przeglądarek: